Boek ‘Als je maar wint’

Hoe zorg je dat je kind de kans krijgt zijn sportieve doelen te halen, maar dat sport ook veilig en leuk blijft?

Je wilt als sportouder je kind graag goed ondersteunen. Maar hoe doe je dat? ‘Als je maar wint’ geeft eerlijke verhalen en tips wat je kunt doen bij wedstrijdstress, pubergedrag,  gedoe met de trainer, andere ouders of de club. Daarnaast lees je wat het betekent voor je kind en jullie gezin wanneer je kind als ‘talent’ wordt bestempeld en jullie langzamerhand steeds meer uren in de sporthal of op het veld doorbrengen.

"Ik vraag mij af, als je perfectionisme en faalangst bij je kind opmerkt, in hoeverre je dat door de trainers moet laten oplossen. Wat kan ik daar dan nog in doen, zonder conflicten?"

– Turnmoeder

De prijs is 20 euro.

"Doordat het perfect moest, voelde ik altijd prestatiedruk. Die druk kwam vooral vanuit mijzelf, doordat ik vond dat ik altijd het uiterste moest leveren. Er waren geen gradaties in mijn denken. Het was top of flop"

– Schaatser Yvonne van Gennip

"Transparantie is wel belangrijk. Er zijn maar zes selectieplekken volgend jaar en we zijn met veertien spelers. Vier spelers zijn exceptioneel, dus er zijn nog twee plekjes vrij. Dan weet je al dat het lastig wordt"

– Hockeyvader