Lancering van het boek Als je maar wint. Sportouders in perspectief

Als je maar wint is geschreven voor sportouders en voor iedereen die met jonge sporters en ouders werkt. Het is een onderdeel van de pedagogische methode Sport in Perspectief. Op woensdagmiddag 2 december willen wij iedereen die geholpen heeft Sport in Perspectief tot een succes te maken in het zonnetje zetten. Samen kunnen wij de jeugdsport veiliger en plezierig maken.

Wij doen dat op drie lokaties in Rotterdam. De driehoek symboliseert: ouders-sporters-coach. Bij PAC ontmoette ik mijn man Michel. Op de LOOT-school Thorbecke Voortgezet Onderwijs ben ik gestart als sportpsycholoog. S.B.V. Excelsior gaf mij de kans voetballers, trainers en ouders mentaal te trainen op het voetbalveld als vast onderdeel van het fysieke trainingsprogramma. Mede daardoor wonnen wij de Nationale Sportinnovator Prijs.

Excelsior Stadion

Luigi Bruins (profvoetballer en trainer <16) schiet het eerste boek onder druk van de lat.

Samen met: Ferry de Haan (Directeur S.B.V Excelsior), Marco van Lochem (Hoofd Jeugdopleiding), Echte Feyenoorders: mijn ouders Cas en Laurie Driesen, Vriend en adviseur: Hendrik Jan Hoogendoorn, Trainer: Sjoerd en <10, <11 en <12, Peter Blangé (Directeur Rotterdam Topsport), Jan Tromp (projectleider Topsportverenigingen en Talentencentra), Martijn Molenkamp (Trainer Intime Tennis Academy), Brian Godor (Assistent Professor Erasmus Universiteit Pedagogische Wetenschappen).

PAC Atletiek

De belangrijkste, mijn gezin: Michel, Juliëtte en Veron van der Klein. Team Flow: Robert van Winden, Esther Baars, Marc van Wingerden, Martijn van Esch, Nils Stok, Wouter Zuidervaart, Angelie Staal, Rob de Vlaming,
Tatyana Izelaar, Steffy Steutel, Twan Aulbers, Danny Otto, (Hillie Heinsbroek in Canada).

En Marcel van der Kuil (BBO- Bringing Data to Life), Geoffrey Berens (Bonscoach Karate <18 en <21), de voorzitter van PAC Martin Blok en jeugdcoördinator en übermoeder Paula Siersma (in Als je maar wint, lees je wat een übermoeder is).

Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Alexander Schop (Ali) is één van de eerste sporters die ik begeleidde tien jaar geleden. Hij wilde maar één ding: winnen. Prachtig! Alleen als dat niet lukte bij tennis of hockey dan vloog er  wel eens een racket over de tennisbaan. Hij is oud-leerling van het Thorbecke en nu speler van het Nederlands Hockeyteam <21 jaar. We schreven samen het laatste hoofdstuk van Als je maar wint. Ali komt samen met zijn vader Jan-Paul Schop.

Uiteraard is de directie van het Thorbecke Voortgezet Onderwijs erbij: Frank Vijg en Poldi van den Wildenberg. Samen met Ineke Kalkman (Projectleider Veilige Sportverenigingen) van Rotterdam Sportsupport en Romy van der Heide (pedagoog) ontvangen zij zeer verdiend de eerste exemplaren van: Als je maar wint. Sportouders in perspectief. 

We hebben toestemming van een bekend tv-duo om hun format te gebruiken, dus het beloofd een bijzondere middag te worden!

Wil je Als je maar wint. Sportouders in Perspectief alvast bestellen klik dan het boek aan.