Luigi Bruins schiet het eerste boek ‘Als je maar wint’ van de lat

 

 

 

Echte Feyenoorders op de middenstip

‘Feyenoord is de club’, dat werd mij al heel jong bijgebracht. Inmiddels is Excelsior in mijn hart gekropen.’
Daniëlle

Bij de lancering stonden mijn ouders samen op de middenstip van het Excelsior Stadion. Mijn vader Cas (86) (met Feyenoordsjaal en gouden speld Feyenoord) en mijn moeder Laurie (83). Het boek Als je maar wint heb ik aan hen opgedragen. Ouders-kind hebben een onlosmakelijke band. Je wilt als kind dat je vader en moeder trots op je zijn. Als ouder wil je dat je kind gelukkig is. Het maakt niet uit hoe oud je bent, dat blijft. Prachtig dat ze hierbij waren.

Samen creëren we sportbeleving

Sport in perspectief op het voetbalveld

‘Wat is concentratie?’, vroeg ik? ‘Focus,’ antwoorde de <10 speler. ‘Wat is focus?’ ‘Nou dat je je concentreert.’

 

 

PAC Atletiek

Op de atletiekbaan bij PAC ontmoette ik mijn man Michel. We kregen twee prachtige kinderen Juliëtte en Veron.

De liefste

Het brein achter Sport in Perspectief

Team Flow

Foto’s van: Marleen Fouchier

Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Mijn eerste sporters die ik begeleidde kwamen van het Thorbecke. Ook gaf ik daar de topsportklassen mentale training in de klas. Ineke Kalkman en Romy van der Heide hebben mee gedacht in de ontwikkeling en de verspreiding van Sport in Perspectief, waarbij we de jeugdsport veiliger en plezieriger willen maken.
Alexander Schop (Ali of Alex) en ik schreven het laatste hoofdstuk van ‘Als je maar wint.’ Hij was tien jaar geleden één van de eerste sporters die ik begeleidde. Alex staat rolmodel voor Sport in Perspectief, omdat hij zo’n prachtige strijder is.

Uit Als je maar wint:

‘Door mentale training heb ik geleerd met tegenslagen om te gaan. Mijn ouders en coach hebben mij hierbij altijd geholpen en doen dat nog steeds. De coaches die mij aan de kant zetten, omdat ik gefrustreerd was, gaven mij alleen maar meer frustratie. Door een klein compliment of de vraag hoe zij mij konden helpen, gaven ze mij een ondersteunend gevoel.’
– Hockeyer NL Team <21 Alexander Schop

Foto’s: Esther Baars

 

Dankjulliewel voor een bijzonder mooie middag en voor alles wat jullie voor Sport in Perspectief gedaan hebben. 

Ben je benieuwd naar ‘Als je maar wint. Sportouders in Perspectief’ klik het boek aan