Online coachen

Team Flow traint hard om nog sterker te worden. We doen dat nu digitaal en dat is soms confronterend. Als ik voor mijzelf praat:
Wanneer ik normaal een presentatie geef voor een groep of team krijg ik energie van de mensen die ik train. Het is fijn, dat iemand even begrijpend knikt, dat ze lachen om wat je vertelt en zelf met ervaringen komen, waar ik weer op kan inspringen.

Online is dat andere koek. Je stelt een vraag en de hele groep kan er voor kiezen zich stil te houden.

Kracht van de optelsom

Daarom oefenen we dit met Team Flow. We dagen elkaar uit door bijvoorbeeld: een vader te spelen die ‘mentaal’ helemaal onzin vindt of een trainer die een ingewikkelde vraag stelt. We vertrouwen elkaar genoeg, dat we aan elkaar durven te laten zien waar we tegenaan lopen en wat we lastig vinden. Maar we staan ook open van elkaar te leren.

Het mooie is dat door ‘wie we zijn’ we het Sport in Perspectief verhaal op onze eigen manier weergeven. Dat maakt de inhoud heel krachtig. We presenteren in duo’s waarbij we elkaar pedagogisch, sportpsychologisch en didactisch versterken.

Humor

Wanneer je verbinding wilt met sporters, coaches en ouders dan is humor een briltjant middel.  Sport in Perspectief Trainers Marc en Martijn bezitten gelukkig een overdosis hiervan. Gisteravond oefenden zij samen de Online Voetbaltrainers Training.

Marc en Martijn

De inhoud van de training ging over coachgedrag en het effect op kinderen.

Maar aan het einde vroeg Martijn ons: “Wie wil een mop vertellen?” 

Rob zegt: “Ik weet er wel één.”
“Er is een konijntje……..”
Wij moesten lachen, we dachten nu komt het.
Tot hij de vervolgde met: “die gaat naar de bakker…….”

 

Wij dachten natuurlijk: die kennen we al….

Het zorgde wel dat ik met een glimlach de training uitging. Daar draait het om. Het geeft verbinding. En als ik het fragment zie, moet ik weer lachen.

Judoka Matthijs van Harten (NL Team) vertelde mij:  “Bij wedstrijden vind ik het fijn als de coach behalve het fysieke plan, de lading er een beetje afhaalt door een beetje te geinen.”

Wil jij het boek ‘Als je maar wint’ winnen?


Zorg dat jouw sporters met een glimlach de training uitgaan. Stuur ons een kort filmpje (max 1,5 min) of geluidsfragment waarbij je jouw sporters laat lachen. Laat zien wat dat veroorzaakt. De beste 5 inzendingen worden beloond met het boek:
‘Als je maar wint. Sportouders in Perspectief’.

Stuur dit naar: info@sportinperspectief.nl

Volgende week tijdens BLUE MONDAY-week tonen wij elke dag een filmpje of geluidsfragment van de winnaar. We hopen dat in de meest depri-week van het jaar ook jij moet lachen en dat het je inspireert ditzelfde met je trainingsgroep te doen.

Dat geeft sportplezier!