‘You’ll never Flow alone. De multimediale methode Sport in Perspectief vergeleken we een jaar geleden in een filmpje met de 42 kilometer en 195 meter van Rotterdam.
Bij hoeveel kilometer zijn we nu?
 
De missie van Flow Mentale Training (de Coolsingel):
• Iedere coach die met kinderen en ouders werkt, wordt pedagogisch-, sportpsychologisch- en didactisch opgeleid voor het werken met kinderen en ouders.
• Mentale training voor jonge sporters en hun ouders wordt een vast onderdeel van het opleidingsprogramma van sportclubs.


De run

 

Team Flow deed wetenschappelijk onderzoek met de Erasmus University Rotterdam (7,5 km), we hebben Sport in Perspectief ontwikkelt (15 km), getest (25 km) en het programma van Sport in Perspectief draait nu bij Excelsior Rotterdam, PAC Atletiek, Turnz Amsterdam Gymnastics, C.A.V. Energie, V.v. Alexandria, Hc Victoria Rotterdam, Aikido Rotterdam Tenchigowa 天地合和, Korfbal Vereniging ADO, VVGZ, AV Groene Ster, Handbalvereniging Groene Ster, vv SEOLTO, TC Capelle, At Vantage Tennis Academy (30 km).
 
We zien een positief effect. Selectiesystemen en tribunebeleid worden onder de loep gelegd. Coaches, sporters en ouders spreken hun wensen en verwachtingen hardop uit en houden elkaar de spiegel voor. We lachen veel en er ontstaat regelmatig discussie, want dat is nodig om stappen te maken. Sportplezier is niet dat je altijd lol hebt, maar dat je als sporter en omgeving weet wat je kunt doen plezier te houden bij succes en tegenslag.
 
Mentale vaardigheden als doelen stellen, zelfvertrouwen, concentratie en omgaan met wedstrijdspanning worden op het veld, de vloer, de mat en de baan getraind. Onze ervaring is, dat trainers al veel kennis hebben. ‘Onbewust’ wordt er zeker al mentaal getraind, maar iedere trainer doet dit op zijn eigen manier. Pas wanneer mentaal trainen ‘bewust’ gebeurt en sportclubs en talentencentra dit een structureel onderdeel van hun trainingsprogramma maken (niet alleen op papier, maar in de praktijk), dan geef je de kinderen de kans hun mentale weerbaarheid te trainen.
De positieve effecten hiervan worden zichtbaar op de lange termijn, zowel in sport als op school en in het dagelijks leven.
 
Team Flow is nu bij 30 km, het gaat goed, het programma en het team wordt steeds sterker. We moeten wel waken dat we niet ‘te snel’ lopen, zodat dat we de man met de hamer buiten de deur houden. Daarom gaan we hulp krijgen van Fitsurance NL. Zij steunen ons nu in de managementtaken, zodat Flow kan blijven doen waar ze goed in zijn, het duurvermogen: fysiek mentaal trainen op en rond het sportveld.
 
10 april hoop ik alvast rennend de finish op de Coolsingel te verkennen.
 
Wil je met ons een mooie duurloop doen?
Ben je nieuwsgierig of Sport in Perspectief of één van de deeltrainingen en wil je weten of je club in aanmerking komt voor subsidie van deze trainingen mail dan naar: info@flowmentaletraining.nl/www.sportinperspectief.nl